Snelle, gratis levering binnen NL boven de €40,-
14 dagen niet goed geld terug garantie
Achteraf betalen mogelijk via Riverty (vanaf €40,-)
Bel of app ons op: 010 8182780
 

De juiste lengte kiezen
Moeite om te bepalen welke lengte ketting u wilt bestellen? Op onderstaande plaatjes vind u een globale weergave van hoe de diverse kettinglengtes bij zowel dames als heren vallen. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld dames- en herenpostuur en een smalle ketting (1 tot 3 mm breed). In het algemeen geldt: hoe dikker de ketting, hoe korter deze valt. Houd u daar rekening mee.

Om een beter beeld te krijgen van hoe een bepaalde lengte ketting valt kan het de moeite waard zijn om een touwtje ruim op lengte te knippen, de einden op de juiste afstand aan elkaar te knopen en het touwtje om te hangen. Of, nog beter: neem een bestaande ketting en verleng deze met een touwtje/ijzerdraadje, of kort in met een veiligheidsspeld of paperclip. Zo ziet u tot waar de ketting reikt. Houd u, ook bij deze wijze van meten, rekening met de breedte van de te bestellen ketting. Heeft u het touwtje op de juiste lengte geknipt en geknoopt dan geeft deze de kern van de te bestellen ketting weer. Bestelt u bijvoorbeeld een ketting van 10 mm breed, dan moet u er rekening mee houden dat de te bestellen ketting zowel aan de boven als aan de onderkant van het touwtje 5 mm zal uitsteken.

Kettinglengtes-dames

Kettinglengtes dames

Kettinglengtes-heren

Kettinglengtes heren

(kettingen korter dan 50 cm worden door de meeste heren te kort bevonden)

Voor armbanden geldt dat u het beste een meetlint kunt gebruiken voor het bepalen van de polsmaat. Heeft u deze niet dan kunt u ook een strookje papier gebruiken. Over het algemeen geldt dat een armband ongeveer 1 cm langer moet zijn dan de polsmaat om comfortabel te kunnen dragen, hoewel dit uiteraard ook afhankelijk is van de drager. De ene persoon draagt een armband graag strak om de pols en de ander erg los. Heeft u geen speciale voorkeur dan kunt u ervan uit gaan dat bij een polsmaat van bijvoorbeeld 17 cm, een armband van 18 cm lengte voldoet.

Bredere en dikkere armbanden vallen kleiner dan smalle, dunne armbanden. Als dit bij de armband van uw keuze ook het geval is dan staat dit bij de productomschrijving vermeld. Als er bijvoorbeeld staat: "door de breedte van de schakel valt deze armband ongeveer 2 cm korter dan de daadwerkelijke lengte", betekent dit dat u bij een polsmaat van 17 cm, 3 cm op moet tellen (1 cm voor het draaggemak en 2 cm voor de breedte van de schakel) en u dus het beste een lengte van 20 cm kunt bestellen.

Ook hiervoor geldt dat meten met een bestaande armband vaak het beste beeld geeft. U dient dan uiteraard alleen wél rekening te houden met de breedte en dikte van de schakel van de te bestellen armband, dus als een platte, smalle armband van 19 cm goed past, en de te bestellen armband 2 cm korter valt, kunt u het beste een lengte van 21 cm bestellen.
Tot slot nog belangrijk om te weten:

Voor alle kettingen en armbanden in deze webwinkel geldt dat ze inclusief eventuele eindlussen en sloten zijn gemeten!

Komt u er werkelijk niet uit? Bij ons kunt u binnen 14 dagen retourneren en omruilen. Indien gewenst kunt u ook het aankoopbedrag retour ontvangen. Zo is het eventueel ook een optie om de lengtes waartussen u twijfelt beide te bestellen en er één terug te sturen. Daar doen wij niet moeilijk over!

Succes, en indien u nog vragen heeft over bovenstaande kunt u natuurlijk altijd contact opnemen via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Laatst bekeken