Snelle, gratis levering binnen NL boven de €40,-
14 dagen niet goed geld terug garantie
Achteraf betalen mogelijk via Riverty (vanaf €40,-)
Bel of app ons op: 010 8182780
 

Onderhoud van zilver
Enkele tips voor het onderhoud van uw zilveren sieraden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw zilveren sieraad, en het in goede staat te houden, is het van belang op een aantal zaken te letten.

Allereerst: zilver verkleurt! Dit is het gevolg van een natuurlijk oxidatieproces. De snelheid waarmee, en mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van vele factoren en is verschillend voor elke drager. De oxidatiesnelheid wordt ondermeer beïnvloed door: het huidtype van de drager, omgevingslucht, gebruik van medicijnen en nog talloze andere factoren. Zelfs eetgewoonten kunnen van invloed zijn!

Hoewel aan bovenstaande oorzaken vaak weinig te doen is zijn er ook een aantal oorzaken aan te wijzen waar wel wat aan te doen is. Hieronder volgen een paar tips. Door deze in de praktijk te brengen zult u langer plezier hebben van uw aanschaf.

  • Over het algemeen geldt: hoe vaker u een zilveren sieraad draagt, hoe minder snel het zwart wordt. Sieraden die weinig gedragen worden verkleuren eerder. Draagt u uw sieraad niet dagelijks? Probeer het dan op te bergen in een luchtdichte verpakking (bijvoorbeeld een gripzakje met sluitstrip). Hoe minder uw sieraad tijdens het bewaren in aanraking komt met de lucht, hoe beter.
  • Zilver is gevoelig voor cosmetica dus ook het gebruik van parfum of crème kan invloed hebben op glans en kleur. Gebruikt u cosmetica? Wacht dan na het aanbrengen ervan minimaal een half uur voordat u uw sieraad omdoet. Bij gebruik van zonnebrandcrème kunt u uw sieraad beter helemaal niet dragen.
  • Daarnaast is het belangrijk om uw sieraden niet nat te laten worden. Douchen, afwassen, zwemmen met uw armband of ketting om is af te raden. In veel sloten van sieraden zit een stalen veer. Als deze veer nat wordt kan er roestvorming optreden waardoor de veer op den duur zal gaan slijten. Gevolg is dat het slot niet meer veert. Mocht uw sieraad toch met water in aanraking zijn gekomen laat, vooral het slot, dan goed drogen (bijvoorbeeld door het te föhnen op de heetste stand). Zo geeft u roestvorming geen kans.
  • Zilver is zeer gevoelig voor chloor. Doe uw zilveren sieraad daarom zeker af als u gaat zwemmen in chloorhoudend water om verkleuringen te voorkomen! Ook wellness- en kruidenbaden kunnen uw zilveren sieraden doen verkleuren!
  • Doe uw zilveren sieraden af wanneer u erg transpireert. 's Nachts, bij het sporten, op warme/ vochtige dagen of als u ziek bent bijvoorbeeld.

Is uw sieraad toch dof of zwart geworden en wilt u hier wat aan doen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

U kunt het sieraad professioneel laten reinigen bij de goudsmid/ juwelier bij u in de buurt. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan maar omdat men daar gebruik maakt van professionele apparatuur geeft dit verreweg het beste resultaat. Wij kunnen dit ook voor u verzorgen maar omdat u bij ons ook verzendkosten betaalt bent u waarschijnlijk voordeliger en sneller geholpen bij een winkelier bij u in de buurt.

Wilt u liever een goedkopere oplossing dan kunt u ook zelf aan de slag. Vaak geeft reinigen met een afwasmiddel en een zachte (tanden)borstel al een mooi resultaat (wél goed droogmaken. Zie informatie hierboven). Hiermee haalt u echter alleen oppervlakkig vuil weg. Wilt u ook zwarte oxides verwijderen dan kunt u het beste een van onze reinigingsproducten gebruiken. Deze producten verschijnen in de winkelwagen zodra u gaat afrekenen. Voor een goed resultaat is het wel van belang om de gebruiksaanwijzing op de verpakking nauwkeurig te volgen. Een zoektocht op internet levert ook al gauw diverse huismiddeltjes op die uw zilver weer schoon schijnen te krijgen. Hoewel niet door ons getest, en dus ook niet gegarandeerd succesvol, kan dit in sommige gevallen wellicht ook uitkomst bieden.

Succes, en mocht u nog vragen hebben betreffende het schoonmaken van een bij ons gekocht sieraad dan horen wij het graag!

Laatst bekeken