Snelle, gratis levering binnen NL boven de €40,-
14 dagen niet goed geld terug garantie
Achteraf betalen mogelijk via Riverty (vanaf €40,-)
Bel of app ons op: 010 8182780
 

FAQ


 

Assortiment


Is alles écht zilver?

Krijg ik ook een certificaat bij mijn sieraad?
Verkopen jullie ook gouden sieraden?
De vermelde lengtematen, zijn die inclusief slot gemeten?
Waarom zijn sommige kettingsoorten wél "verkrijgbaar in iedere gewenste lengte" en andere niet?
Ik heb vorige week een artikel gezien wat ik nu wil gaan bestellen, maar de prijs is verhoogd/verlaagd! Hoe kan dat?
Waarom liggen jullie prijzen zoveel lager dan bij de juwelier in de straat?
Wat is gerhodineerd zilver?


Bestellen


Ik kan niet inloggen, maar weet zeker dat mijn inloggegevens kloppen. Hoe kan dat?
Moet ik een account aanmaken om bij jullie te kunnen bestellen?
Ik heb geen orderbevestiging gekregen, hoe kan dat?
Kan ik ook telefonisch of per e-mail bestellen?
Kan ik ook aan de postbode betalen (onder rembours bestellen)?
Is er ook een kortingscode geldig op het moment?
Kan ik ook in termijnen betalen?
Ik wil betalen met Afterpay/Billink maar dit lukt niet. Hoe kan dat?
Waarom moet ik €1,50 betalen bij gebruik van Afterpay/Billink?
Accepteren jullie ook cadeaubonnen?
Kan ik mijn bestelling laten inpakken als cadeau?


Levering


Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?
Wat als ik niet thuis ben bij het bezorgen van mijn bestelling?
Is het mogelijk om de verzending van mijn bestelling te volgen?
Het door mij bestelde artikel stond "klaar voor onmiddelijke verzending" maar is toch niet verzonden vandaag. Hoe kan dat?
Wat zijn de kosten van verzending?
Kan ik mijn bestelling ook eerst zien/ afhalen?
Kan mijn bestelling ook op een ander adres worden afgeleverd?
Kan mijn bestelling ook bij een PostNL pakketpunt worden afgeleverd?
Verzenden jullie ook naar een adres buiten Nederland?


Retourneren

Kan ik het door mij bestelde sieraad ook retourneren?
Kan ik het door mij bestelde sieraad ook ruilen voor iets anders?
Hoe werkt het retourneren?


Overige vragen

Mijn sieraad wordt helemaal bruin/ zwart van kleur! Is het wel écht zilver?
Hebben jullie nog tips voor het schoonhouden van mijn sieraad?
Ik heb een klacht. Waar kan ik deze kenbaar maken?


 
AssortimentIs alles écht zilver?

Ja, wij verkopen uitsluiten écht zilveren sieraden. Verzilverde of onedele sieraden maken géén deel uit van onze collectie. Echt zilveren sieraden zijn te herkennen aan een wettelijk verplicht zilverkeurmerk, afgeslagen bij een van de twee door de overheid aangewezen waarborg kantoren in Nederland. Dit keurmerk wordt uitsluitend afgeslagen in sieraden van 8 gram of meer. Weegt uw sieraad minder, dan staat er hoogstwaarschijnlijk geen keurmerk in. Dit wil echter niet zeggen dat het sieraad geen zilver is. Voor meer uitleg over dit onderwerp kijkt u hier.Krijg ik ook een certificaat bij mijn sieraad?

In Nederland is er maar één rechtsgeldige manier om aan te tonen dat een sieraad écht zilver is: dat is een zilver-keurmerk, afgeslagen in het sieraad zelf. Een certificaat is niet gebruikelijk en biedt geen enkele garantie dat uw sieraad ook écht zilver is. Dus nee, u krijgt géén certificaat bij uw aankoop, maar indien het sieraad zwaarder weegt dan 8 gram is er wél een zilver-keurmerk in afgeslagen. Zie voor meer informatie over dit onderwerp deze pagina.Verkopen jullie ook gouden sieraden?

In de winkel verkopen wij op dit moment uitsluitend zilveren sieraden. Wij kunnen sommige modellen echter wel in het goud leveren, maar uitsluitend op bestelling. Dit betekent ook dat wij genoodzaakt zijn om voor dit soort bestellingen een aanbetaling te vragen, zodat wij er zeker van kunnen zijn dat u het door u bestelde sieraad ook écht afneemt. Bovendien kunnen speciaal op uw verzoek bestelde gouden sieraden niet geruild worden omdat deze speciaal voor u bestelt en/of gemaakt worden.
Mocht u interesse hebben in een van de sieraden op deze site in het goud, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende prijsopgave.De vermelde lengtematen, zijn die inclusief slot gemeten?

Ja, alle vermelde lengtematen zijn mét slot gemeten.Waarom zijn sommige kettingsoorten wél "verkrijgbaar in iedere gewenste lengte" en andere niet?

Dit heeft te maken met de manier waarop wij inkopen. Sommige kettingsoorten kopen wij per cm in met het slot er los bij. Vervolgens monteren wij alles. Andere kettingen en armbanden kopen wij "kant en klaar" in. Vaak is het wel mogelijk om deze laatsten wat in te korten, maar échte keuzevrijheid qua lengte heeft u bij deze soorten niet.Ik heb vorige week een artikel gezien wat ik nu wil gaan bestellen, maar de prijs is verhoogd/verlaagd! Hoe kan dat?

De verkoopprijs van onze sieraden is sterk afhankelijk van de actuele zilverprijs. Deze is de afgelopen jaren erg gestegen en schommelt nog steeds. Om die reden kan het zijn dat artikelen in prijs zijn verhoogd. Overigens zullen wij de prijzen in de winkel ook weer verlagen, zodra de zilverprijs dat toelaat.Waarom liggen jullie prijzen zoveel lager dan bij de juwelier in de straat?

Omdat wij ons specialiseren in de verkoop van kettingen en armbanden kopen wij de meeste schakelsoorten in grote volumes in. Hoe groter het volume, hoe lager de inkoopsprijs, hoe lager de verkoopprijs. Daarnaast hebben wij geen duur winkelpand op een A-locatie. Dat scheelt ons veel onkosten die wij dan dus ook niet aan onze klanten hoeven door te berekenen.Wat is gerhodineerd zilver?

Gerhodineerd zilver is zilver dat voorzien is van een extra oppervlaktelaag van rhodium. Voordeel hiervan is dat uw sieraad veel minder vaak gepoetst hoeft te worden omdat het niet verkleurt. Ander voordeel is dat rhodium een heel hard metaal is, waardoor uw sieraad minder snel krast. Rhodium heeft een iets koelere uitstraling dan zilver. Gerhodineerde sieraden neigen qua kleur iets meer naar staal of witgoud.
Op dit moment hebben wij niet heel veel gerhodineerde sieraden in ons assortiment. Onze leveranciers kunnen echter wel veel sieraden uit ons assortiment in een gerhodineerde variant leveren. Met name de jasseron kettingen en armbanden, de omega kettingen en de slavenarmbanden zijn vaak ook in een gerhodineerde variant verkrijgbaar. Heeft u een zilveren sieraad in onze webwinkel gezien maar wilt u weten of het ook in een gerhodineerde variant verkrijgbaar is? Vraag ernaar! Wij kunnen veel meer leveren dan wij in onze webwinkel kunnen laten zien!


BestellenIk kan niet inloggen, maar weet zeker dat mijn inloggegevens kloppen. Hoe kan dat?

In maart 2020 zijn wij overgestapt op een ander webwinkelsysteem. Alle oude accounts zijn hierbij komen te vervallen. Helaas betekent dit dat u een nieuwe account aan zult moeten maken en dat uw bestelgeschiedenis (van vóór maart 2020), daarin niet te zien zal zijn. Wilt u toch iets weten over een bestelling van vóór 2020, neem dan even contact met ons op. In onze archieven kunnen wij oude orders opzoeken en daarmee waarschijnlijk uw vraag wel beantwoorden.Moet ik een account aanmaken om bij jullie te kunnen bestellen? 

Nee, dit is zeker niet verplicht! U kunt ook afrekenen zonder u te registreren. Klanten die zich niet registeren krijgen ook, net als geregistreerde klanten, een verzendbevestiging zodra de bestelling verzonden is. U mist dus niets als u geen account aanmaakt, echter…… als u van plan bent om vaker iets te gaan bestellen of als u een besteld artikel wilt ruilen kan een account wél erg handig zijn! U heeft dan namelijk de beschikking over een bestelhistorie en kunt dus altijd nakijken wat u besteld heeft en wanneer dat was. In het geval u een besteld artikel wilt ruilen kunnen wij de tweede bestelling gemakkelijk voor u invoeren op het moment dat u al een account heeft. Dit scheelt ons een hoop tijd, waardoor u het nieuwe artikel sneller in huis heeft.Ik heb geen orderbevestiging gekregen, hoe kan dat?

Helaas gebeurt het soms dat de orderbevestiging door een SPAM-filter wordt tegengehouden of in een map met ongewenste reclame terechtkomt. Indien dit het geval is ontvangt u waarschijnlijk ook geen andere e-mails van ons (zoals de email met track & trace link van PostNL zodra uw bestelling verzonden is). Wilt u deze wel ontvangen, voeg ons e-mailadres (info@kettingenenarmbanden.com) dan toe aan uw adresboek. Overigens, als u geen bevestiging heeft ontvangen wil dat dus zeker niet zeggen dat uw bestelling niet door ons ontvangen is! Twijfelt u toch, dan kunt u ons altijd even bellen of mailen om te vragen of uw order ontvangen is. Indien u een account heeft aangemaakt is het ook mogelijk om in te loggen en in uw bestelgeschiedenis te kijken of de order daarbij staat en wat de status is.Kan ik ook per telefonisch of per e-mail bestellen?

Ja hoor, dat kan. Wij hebben dan uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres nodig en uiteraard ook het artikel dat u wenst te bestellen, incl. de juiste breedte- en lengtemaat (indien van toepassing). U ontvangt vervolgens een betaallink via e-mail. Deze link verwijst u naar een beveiligde pagina waar u uw betaling kunt voldoen.Kan ik ook aan de postbode betalen (onder rembours bestellen)?

Per 1 januari 2020 is PostNL helaas gestopt met het aanbieden van de dienst Rembours. Dit betekent dat wij deze optie niet meer aan onze klanten aan kunnen bieden. Wilt u tóch achteraf betalen? Kies dan voor Afterpay of Billink, of kom uw bestelling afhalen bij ons op kantoor (alleen mogelijk voor bestellingen met een totaal boven de €100,-).Is er ook een kortingscode geldig op het moment?

Sorry, waarschijnlijk niet. Omdat onze verkoopprijzen al veel lager liggen dan die van onze concurrenten geven wij geen extra korting, tenzij hier een bijzondere aanleiding voor is. Als die er is, geldt deze kortingscode voor álle klanten, dus niet voor individuele gevallen.
Daarnaast wordt het vakje “kortingscode” vooral gebruikt voor het verzilveren van cadeaubonnen van kettingenenarmbanden.com. Heeft u een cadeaubon en wilt u deze inwisselen? Dan kunt u hier de betreffende code invullen. Het bedrag op de cadeaubon wordt dan direct van het totaal van uw bestelling afgetrokken.Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, dat kan met in3. Kijk voor meer informatie over deze, en andere betaalmethodes, hier!Ik wil betalen met Afterpay/Billink maar dit lukt niet. Hoe kan dat?

Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd, voert Afterpay/Billink een kredietwaardigheidscheck uit. Het kan zijn dat u niet achteraf kunt betalen met een van beide betaalmethodes. Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn. Om de exacte reden te achterhalen verzoeken wij u om navraag hierover te doen bij Afterpay (info@afterpay.nl) of Billink (info@billink.nl). Tip van ons: zorg in ieder geval dat de door u ingevoerde informatie juist is! Dus, vul uw volledige naam, uw officiële woonadres en uw juiste geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres in. Gebruik bijvoorbeeld niet een vals telefoonnummer, onjuiste geboortedatum of het woonadres van een ander. De kans is groot dat uw aanvraag daarmee wordt afgewezen. Wordt uw bestelling afgewezen door een van beide betaalmethodes? Probeer dan gerust de andere! Dit is precies de reden waarom wij twee achteraf betaalmethodes in de webwinkel hebben: het kan zijn dat uw bestelling door Afterpay wordt afgewezen en door Billink wordt geaccepteerd (of andersom).Waarom moet ik €1,50 betalen bij gebruik van Afterpay/Billink?

Afterpay en Billink zijn dure betaalmethodes voor ons. Allereerst betalen wij een vast bedrag per transactie. Daar bovenop betalen wij nog een percentage van het bedrag van uw bestelling. Bovendien vraagt Afterpay/Billink ons om uw bestelling met track & trace code te verzenden. Omdat veel mensen toch graag (ook kleine) bedragen bedragen achteraf willen betalen, zijn wij helaas genoodzaakt om een klein deel van de onkosten aan u onze klanten door te berekenen. Wij vragen hiervoor uw begrip.Accepteren jullie ook cadeaubonnen?

Wij accepteren alleen cadeaubonnen die bij ons gekocht zijn, dus geen VVV-cadeaubon, Fashioncheque, Jewelcard, Sieradenbon o.i.d. Reden hiervoor is dat het accepteren van dergelijke bonnen voor ons zeer duur is.Kan ik mijn bestelling laten inpakken als cadeau?

Jazeker, dat kan! Indien u ervoor kiest uw bestelling door ons te laten inpakken, zorgen wij voor een feestelijke geschenkverpakking. Doorgaans bestaat een geschenkverpakking uit een sieradendoosje met logo en een cadeaupapiertje of zakje. Indien u aangeeft wat de gelegenheid is, voegen wij daar nog een passende decoratie aan toe, bijvoorbeeld een sticker met “van harte gefeliciteerd”.
Vind u het prettig om het bestelde artikel nog even te zien voordat u het weggeeft? Geef het aan, d.m.v. een opmerking in het daarvoor bestemde vakje (laatste pagina van het afrekenproces). Dan proberen wij doorgaans om het papiertje/zakje plus de decoratie, los bij te sluiten zodat u het zelf in kunt pakken.
Omdat cadeaudoosjes duur zijn én om verspilling tegen te gaan, vragen wij een kleine bijdrage in de kosten à €1,25 voor een cadeauverpakking.


LeveringWanneer wordt mijn bestelling verstuurd?

Wij streven ernaar om alle bestellingen geplaatst én betaald vóór 15 uur (op dinsdag t/m vrijdag) of vóór 12 uur (op zaterdag en maandag), dezelfde dag nog te verzenden, mits op voorraad. Artikelen die op voorraad zijn kunt u herkennen aan de groene tekst "Klaar voor onmiddelijke verzending". Is een artikel niet op voorraad dan staat er in rode letters "Levertijd ca. 5 dagen" bij vermeld. Bestelt u een artikel dat gegraveerd moet worden dan geldt altijd een langere levertijd (ca. 5 werkdagen). Heeft u uw bestelling met spoed nodig, dan is het altijd verstandig om ons even te bellen of mailen en te informeren naar de levertijd.Wat als ik niet thuis ben bij het bezorgen van mijn bestelling?

Voor bestellingen tot €60,- hoeft u niet thuis te zijn. Deze passen gewoon door de brievenbus en er hoeft niet voor getekend te worden. Voor bestellingen boven de €60,- geldt dat er getekend moet worden voor ontvangst. Bent u niet thuis dan gaat het pakket naar een PostNL locatie in de buurt en krijgt u een kaartje in de bus met een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kunt u op track & trace zien waar u uw pakket kunt ophalen. Standaard worden onze pakketten nooit bij buren afgegeven. Indien u dit tóch graag wilt kunnen wij dit in overleg met u regelen. Neem hiervoor even contact met ons op.Is het mogelijk om de verzending van mijn bestelling te volgen?

Ja! Bestellingen tot €60,- worden verstuurd als brievenbuspakje. Deze zendingen zijn te volgen maar u hoeft niet thuis te zijn voor ontvangst: de zending past door de brievenbus, en er hoeft niet voor getekend te worden. Bij bestellingen boven de €60,- moet altijd getekend worden voor ontvangst. Bent u niet thuis dan gaat het pakket naar een PostNL punt bij u in de buurt waar u het vanaf de eerstvolgende werkdag af kunt halen.Het door mij bestelde artikel stond "klaar voor onmiddelijke verzending" maar is toch niet verzonden vandaag. Hoe kan dat?

Bij extreme drukte kan het wel eens voorkomen dat het ons niet lukt om alle bestellingen van die dag op tijd te verwerken. Wilt u zekerheid over de levertijd van uw bestelling? Dan is het altijd verstandig om ons even te bellen of te mailen.Wat zijn de kosten van verzending?

Verzending binnen Nederland is gratis bij een orderbedrag boven de €40,-. Voor orders onder de €40,- rekenen wij €3,50 verzendkosten. Verzending naar België kost €8,- ongeacht het orderbedrag. Tarieven naar andere EU landen vind u hier. Alle bestellingen worden met een track & trace code verzonden en zijn dus volgbaar.Kan ik mijn bestelling ook eerst zien/ afhalen?

Wij zijn een webwinkel zonder fysieke winkel/showroom. Voor klanten die een een sieraad op het oog hebben, en dit eerst willen zien, bieden wij de mogelijkheid om een afspraak bij ons op kantoor te maken. Op kantoor is geen voorraad aanwezig, maar wij vragen u vantevoren om aan te geven welke modellen/maten u wilt zien (maximaal 4, minimaal €100 per stuk). Vervolgens zorgen wij dat deze op het afgesproken tijdstip voor u klaarliggen. Omdat wij niet dagelijks en ook niet de gehele dag op kantoor aanwezig zijn, werken wij uitsluitend met tijdsafspraken. Op kantoor is een pinapparaat aanwezig.Kan mijn bestelling ook op een ander adres worden afgeleverd?

Jazeker! Op de pagina waar u uw adresgegevens invult kunt u "het leveringsadres wijkt van het facturatieadres af" aanvinken. Vervolgens kunt u een alternatief verzendadres opgeven.Kan mijn bestelling ook bij een PostNL pakketpunt worden afgeleverd?

Ja, dat kan bij een ordertotaal van €60,- of meer en levering in Nederland of België. Kies, na het kiezen van uw betaalmethode voor "Afhalen op postlocatie". U krijg dan een plattegrond te zien van de door u ingevoerde postcode en de beschikbare PostNL locaties. Kies er een en uw bestelling wordt daar bezorgd. Let op: de door u gekozen afhaallocatie wordt NIET op uw orderbevestiging getoond (dit is technisch helaas niet mogelijk). Twijfelt u of uw voorkeur goed is doorgekomen, bel of mail ons dan.Verzenden jullie ook naar een adres buiten Nederland?
Voor verzending kunt u standaard kiezen uit vrijwel alle EU landen. Staat het land van uw keuze er niet bij dan vragen wij u om even contact op te nemen. Voor het verzenden buiten de EU gelden uiteraard wel hogere verzendtarieven dan voor verzending binnen de EU.

 

RetournerenKan ik het door mij bestelde sieraad ook retourneren?

Zeker, dat kan. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: retourneren/ruilen mét melding vooraf of retourneren/ruilen zonder melding vooraf.
Stel: uw bestelling is niet naar wens en u besluit het terug te sturen. Dan heeft u 14 dagen de tijd, gerekend vanaf de dag dat u de bestelling heeft ontvangen, om de bestelling terug te sturen. Het is niet verplicht om ons vooraf te melden dat u iets terugstuurt, echter; als u dit wél vooraf meldt heeft u iets langer de tijd om te retourneren. Als u ons binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling laat weten dat deze (deels) terugkomt, heeft u vanaf dat moment nogmaals 14 dagen de tijd om het ook daadwerkelijk terug te sturen. Stel: u bestelt een cadeautje voor een ander bij ons. De verjaardag is over 12 dagen. Dan weet u dus ook pas over 12 dagen of het cadeautje wel/niet in de smaak valt. Als op de verjaardag blijkt dat het cadeau niet in de smaak valt, en u meldt het ons de dag erna, dan heeft u nog 14 dagen om de bestelling terug te sturen. In dat geval is het dus verstandig om uw retour even aan te melden. Dat kan via retouren@kettingenenarmbanden.com.Kan ik het door mij bestelde sieraad ook ruilen voor iets anders?

Ja, dat is mogelijk. Als u op uw retourformulier aangeeft waarvoor u het bestelde artikel wilt ruilen dan zorgen wij dat de bestelling z.s.m. wordt omgeruild. Als het nieuwe artikel duurder is ontvangt u een betaalverzoekje via e-mail, voor het voldoen van het prijsverschil. Als het nieuwe artikel goedkoper is wordt het prijsverschil op uw bank-/Paypalrekening teruggestort. Indien u heeft gekozen voor achteraf betalen wordt de factuur van Afterpay/Billink aan het nieuwe totaal aangepast, mits het nieuwe artikel goedkoper is. Is het artikel waarvoor u wilt ruilen duurder, dan wordt uw bestelling geannuleerd en verzoeken wij u om het artikel opnieuw in de webwinkel te bestellen. U kunt dan opnieuw voor Afterpay/Billink kiezen als betaalmethode. Reden hiervoor is dat wij bij achteraf betalen het bedrag alleen naar beneden kunnen bijstellen, niet naar boven. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp hier.Hoe werkt het retourneren?

Een complete uitleg over ruilen en/of retourneren vind u hier.

 

Overige vragenMijn sieraad wordt helemaal bruin/ zwart van kleur! Is het wel écht zilver?

Bij sommige mensen leeft het idee dat écht zilveren sieraden niet verkleuren. Ten onrechte: ook écht zilveren sieraden verkleuren. Dit is een normale reactie en komt omdat zilver erg gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Zilver reageert op o.a. zwavel, zuren en ammonia. Deze stoffen kunnen overal om ons heen in hogere of lagere concentraties voorkomen: in de lucht, in transpiratievocht, in zwemwater enz. Zelfs eetgewoonten of medicijngebruik kunnen een rol spelen!
Gelukkig is écht zilver ook weer gemakkelijk en goed schoon te krijgen. Voor schoonmaaktips kunt u hier kijken.Hebben jullie nog tips voor het schoonhouden van mijn sieraad?

Jazeker! Kijk even hier voor meer informatie over dit onderwerp.Ik heb een klacht. Waar kan ik deze kenbaar maken?

Klachten kunt u bij ons kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@kettingenenarmbanden.com. Uw klacht zal zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen. U krijgt vervolgens van ons een bericht van ontvangst en een indicatie van de termijn waarop u van ons een antwoord kunt ontvangen.
Een klacht over een product of over onze service kan ook worden ingediend via een klachtenformulier op keurmerk.info, in het geval de klacht al bij ons is neergelegd en niet tot een voor u bevredigende oplossing kon worden gekomen. De stichting Webshop Keurmerk zal in dit geval trachten te bemiddelen.

Laatst bekeken